Pár úvah...

Ekumenismus v praxi

8. 3. 2010 11:03
Rubrika: Úvahy

 

Již je to nějaký čas co média začala informovat o tom, že existuje skupina věřících Anglikánské církve, která nesouhlasí s liberálními, či možná lépe ultraliberálními postoji, jež začali vyznávat, kromě řadových věřících, také někteří vysocí představitelé této církve. Právě tito věřící začali žádat o začlenění do Katolické Církve, do tohoto času jsme tyto konverze sice znali, ale ne v takovém množství a rozsahu. A právě pro tyto věřící vznikla apoštolská konstituce Apostolorum Coetibus, která upravuje pravidla pro "hromadné" konverze do Katolické Církve.

 

6. 3. 2010 vyšla na serveru Res Claritatis1 tato zpráva:

 

USA: Tradiční anglikánská skupina vstupuje do katolické církve

Anglikánská církev v Americe (ACA), americká odnož Tradičního anglikánského společenství (TAC), oznámila 3. března, že bude v souladu s novými vatikánskými směrnicemi usilovat o spojení s katolickou církví. Biskupové ACA se sešli ve floridském Orlandu s místním arcibiskupem Johnem Hepworthem.

Na této schůzce se rozhodlo o formálním podání žádosti o uplatnění pravidel apoštolské konstituce Apostolorum Coetibus v USA.

TAC zahrnuje asi 20 farností, které už vatikánskou nabídku přijaly. Jinak do ní patří čtyři diecéze s asi 100 farnostmi.

Vydáno: 06.03.2010 20:20, Zdroj: LifeSite News 2

 

Když jsem tuto zprávu, která mě okamžitě udeřila do očí, dočetl zaradoval jsem se, neboť takto vypadá, alespoň podle mne, opravdový ekumenismus.

 

1http://res.claritatis.cz

2zdroj: http://res.claritatis.cz/zpravy/z-domova/usa-tradin-angliknsk-skupina-vstupuje-do-katolick-crkve/3686

 

Zobrazeno 2131×

Komentáře

MarunKa1

tvi:takto do souvislosti jste si to dal Vy: ViZ> Podotýkám, že ŘKC nemá zásadně postoj: vy jste špatní, my jsme dobří.<br />
"Jen" říká: v jiných církevních společenstvích ledacos chybí... (odpusť, bratře tvi).<br />
<br />
Když někomu řeknu, že někde něco chybí, neříkám tím, že je špatný. To nejsou synonyma!

Eva66

Katolická církev, catolicam=všeobecný, založil Ježíš. Akorát neřekl: Teď zakládám církev katolickou, abyste se nehádali. Ediktem milánským přestalo pronásledování a náboženství bylo uznáno za státní.<br />
Je obdobné jako při zakládání nějakého občanského sdružení. Kolik musí být přemýšlení, shánění nadšenců a sepis stanov je poslední čin. Také by se dalo přít, kdy došlo k založení...

Zobrazit 38 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz