Pár úvah...

Němé tváře

24. 3. 2010 10:10
Rubrika: Úvahy

 

„Podepište nám petici na záchranu velryb, tuleňů, tučňáků. Podepište petici pro zakázání zdravotnických testů na zvířatech. Slyšeli jste to v televizních novinách? Včera opět někdo utýral krávu, utopil kočku, vyhodil psa z jedoucího auta, snědl psa k večeři. To je hrůza, takové týrání němých tváří."

Jak často slýcháme tato a podobná slova, jak často nás zastaví členové hnutí Greenpeace s žádostí o podpis pod petici za záchranu nějakého zvířete či zvířat? Ale jak často slyšíme slova: „Podepište nám petici za zpřísnění potratového zákona, za kriminalizaci euthanasie, pro zákaz výzkumu embryonálních kmenových buněk. Včera opět zavraždili pět počatých a nenarozených dětí, včera našli dítě odhozené mezi odpadky. To je hrůza jak se chováme k těmto, němým tvářím, bezbranným lidem"?

Tato slova neslýcháme zrovna často a pokud je slyšíme, většinou se snažíme neslyšet či se tváříme tak jako by se nás to netýkalo. Často se také snažíme tyto zprávy omlouvat tím, že to je věc každého jednotlivce a tak nás to přeci nemusí zajímat.

Ale tady jde přeci o člověka, jeho život a důstojnost tohoto člověka a proto není možné chránit život zvířete a stavět se zády k životu člověka. Tím nechci obhajovat týrání zvířat či k němu dokonce vybízet, jen tvrdím že lidský život má větší cenu než život zvířete a tak je ochrana lidského života na místě prvním a až za ním je ochrana života zvířecího.

Dovolím si vyslovit tuto myšlenku: „Pokud národ nebude chránit lidský život a nebude se zastávat jeho důstojnosti a nedotknutelnosti od přirozeného počátku (početí) do přirozeného konce (smrti) odsuzuje se k 'autogenocidě'."

 

 

V návaznosti na tuto krátkou úvahu považuji za dobré zmínit, že i u nás se najdou ti, kterým není život člověka lhostejný. A právě proto i v ČR existuje iniciativa s názvem Kruciáta - modlitební úsilí za záchranu nenarozených dětí1, působí u nás Hnutí Pro Život2 a je také konán Pochod pro Život3.

A jsem velice rád, že mnozí z těch, kteří se staví za ochranu lidského života, jsou ochotni vyjít do ulic a svůj pro-life postoj dát veřejně najevo.

4

 

 

1 http://kruciata.cz

2 http://prolife.cz

3 http://prolife.cz/?a=71&id=803, http://res.claritatis.cz/zpravy/z-domova/pres-dva-tisice-ucastniku-na-pochodu-pro-zivot/3722

4 http://www.flickr.com/photos/hpzcr/4454249945/

 

Zobrazeno 2084×

Komentáře

Papo

Vaso: Souhlasím - pro mě to má dva cíle - zbavit se otravného aktivisty a šířit neklid ve svědomí ohledně smrti lidí..

MartyR

To už jsme tak vypatlaní že je pro nás nějaká kytka nebo zvíře přednější než lidský život? <br />
Papo,dobrá taktika :-)

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz