Pár úvah...

Žena, proč je na světě?

5. 12. 2009 19:55
Rubrika: Úvahy

 

Žena, proč je na světě? Je zde k tomu, aby se starala muži o domácnost? Či aby „dělala" kariéru? Je zde ze své vůle, či z vůle muže? ...

Žena je Bohem stvořena k velkým věcem. Bůh stvořil člověka, jako muže a ženu, aby předával život. Ale ženě dal ještě jednu výsadu, nosit tento život ve svém těle. Těm, které povolává k manželství dává nosit jej ve svém lůně, a těm, které povolává k zasvěcenému životu jej dává nosit ve svém srdci. Ale ať v manželství či zasvěceném životě má žena ten nádherný, Bohem daný, úkol nosit ve svém těle nový život.

Není to jistě úkol snadný, ale ty, které ve svém těle nový život nosí a se kterými se znám, tvrdí, že je to úkol nádherný. Nesnadnost, bolest a utrpení plynoucí z tohoto úkolu mnohonásobně převýší radost z jeho splnění. Jak nádherné je asi cítit, jak roste onen nový život o který může žena pečovat?

Já odpověď dát nemohu, mohu se jen domnívat, ale mohu touto cestou poděkovat těm ženám, které tento úkol s ochotou a radostí přijímají. Jen si ještě kladu otázku zda těchto žen není stále méně, když tak občas vidím statistiky natality a mortality (porodnosti a úmrtnosti) v našich zemích. Není to škoda, že ubývá žen které v srdci či pod ním nosí život, který tepe láskou?

 

 

 

Tato úvaha vznikla po přečtení knihy Marie Calasanz Ziescheové  Ve službě Bohu a lidem.

 

Zobrazeno 5859×

Komentáře

Janka309

Aha, Moni, to ti mě vůbec nenapadlo!!

Pavloš

Any4: No to je hodně zajímavé a dobré, jen aby tomu vždy k tomu ideálnímu dobru směřovalo!

Zobrazit 24 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz